Közélet

Demonstráció megint: most a szakszervezetek vonulnak

Demonstráció megint: most a szakszervezetek vonulnak

2009. április 18., szombat
Demonstráció megint: most a szakszervezetek vonulnak

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szombat délelőtt 11 órára demonstrációt hirdetett a Kossuth térre. Az eredetileg április 4-ére előirányzott tüntetés időpontját a kormányváltás miatt változtatták meg a szervezők. Jelen lesznek a szövetség tagjai: az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete képviselői is.

A rendezvényen

Pataky Péter,

az MSZOSZ elnöke mellett

Borsik János

, az Autonómok és

Kuti László

, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elnöke is beszédet mond. Ezt követően petíciót nyújtanak át a kormány és a parlamenti frakciók képviselőinek. A szervezők határozottan kijelentették, hogy kizárólag munkavállalói tiltakozásról van szó. A SZEGEDma.hu a tüntetés fejleményeiről is beszámol majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.