Közélet

Az MSZP jelöltje III/II-es ügynök volt

Az MSZP jelöltje III/II-es ügynök volt

2009. április 27., hétfő
Az MSZP jelöltje III/II-es ügynök volt

Az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt letartóztatásban lévő Hunvald György képviselő parlamenti helyét egy valamikori III/II-es titkosszolgálati tiszt foglalja el. A Magyar Nemzetnek Kivágó Iván Györgyné - aki a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) döntése értelmében Hunvald György helyét veheti át a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában - elismerte, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott.

A Magyar Nemezt információi szerint

Kivágó Iván Györgyné

a 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a nyolcvanas években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának „B" alosztályán dolgozott. Kivágó Iván Györgyné az országos lapnak elismerte, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott. Először visszakérdezett, hogy ez a felvetés „miért tartozik ide", majd igennel válaszolt a hivatásos múltját firtató kérdésre. További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.