Közélet

Szinte minden drágább lesz

Szinte minden drágább lesz

2009. március 13., péntek
Szinte minden drágább lesz

Az áfa és a jövedéki adó emelése miatt többet kell fizetnünk az alapvető élelmiszerekért, drágább lesz a tankolás és nőnek a szállítási költségek. A Gyurcsány-kormány szerdán bejelentett intézkedései elviselhetetlen terhet rónak a lakosságra. A Fidesz az áfa és jövedéki adó csökkentését javasolja - írja az EchoTV.hu.

A portál szerint ismét a lakosságot sarcolja a kormány, hiszen az „adóátrendezés" címszó alatt futó csomagban áfa- és jövedéki adó emelés is szerepel. A kormány tervei szerint júliustól a benzin jövedéki adója 5,3%-kal, a gázolajé 6,5%-kal emelkedik. Emiatt több mint 2%-kal fizetünk többet a kutaknál. A cigaretta esetében a jövedéki adó 5, az alkoholnál 6-7 %-kal, a fogyasztási dohány esetében pedig 10,7%-kal nő. Nő az áfa is: 20-ról 23%-ra. A megszorító intézkedésekkel a kormány újabb terhet ró az emberekre. Becslések szerint egy doboz cigaretta 36 forinttal kerül majd többe a jövedéki adó emelés miatt. Az áfaemelkedés tovább emeli az élelmiszerek árát. Pedig egy év alatt így is több mint 3% volt a drágulás. Főleg a hús, a friss zöldségek és gyümölcsök kerülnek többe. Ráadásul a Gyurcsány-kormány annak ellenére emeli az áfát, hogy az EU pénzügyminiszterei kedden állapodtak meg a kedvezményes áfa alkalmazásáról. Az EchoTV.hu

teljes cikke itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.