Közélet

Klúg Péterre emlékeztek Szegeden

Klúg Péterre emlékeztek Szegeden

2009. március 19., csütörtök
Klúg Péterre emlékeztek Szegeden

Hárman is megkapták idén az iskolaalapítóról elnevezett érmet az Emléknapon

Az alapítóra emlékeztek ma a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A hallássérült gyermekek nevelésével-oktatásával foglalkozó intézmény életében ez az év legnagyobb eseménye. Klúg Péter emléktábláját a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat képviseletében Gonda János képviselő koszorúzta meg - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Klúg Péter

1901-ben alapította a hallássérültek nevelése-oktatása érdekében ezt az intézményt Szegeden. Az országosan ismert és elismert gyógypedagógus 28 évig állt a később róla elnevezett iskola élén. A mai kis ünnepséggel, az épület falán lévő emléktábla megkoszorúzásával és a szakmai konferenciával az ő emléke előtt tisztelegtek az intézmény dolgozói, és az ország minden részéből érkezett pedagógus és szurdopedagógus szakemberek. Idén a Klúg Péter Emlékérmet az alapító-igazgató leszármazottja,

Bidlóné Lantos Eszter

adta át három embernek. A hallássérültekért végzett gazdag és tartalmas szakmai munkájáért

Benkó Györgyné

és

Korpa Katalin

, míg az intézmény évtizedek óta tartó önzetlen támogatásáért

Tóth Vilmos

vehette át az elismerést. A Klúg Péter Emléknapon az intézmény vendégei voltak a hallássérülteket nevelő-oktató testvérintézmények - Budapest, Vác, Kaposvár, Debrecen - vezetői és szurdopedagógusai, a Csongrád megyében sajátos nevelési igényű tanulókat nevelő intézmények képviselői, valamint a három megyében a hallássérült gyermekek korai fejlesztését és az integrált hallássérültek pedagógiai megsegítését végző gyógypedagógiai tanárok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.