Közélet

Kaszinóügy: A Fidelitas szerint Botka újra becsapta a szegedieket

Kaszinóügy: A Fidelitas szerint Botka újra becsapta a szegedieket

2009. március 23., hétfő
Kaszinóügy: A Fidelitas szerint Botka újra becsapta a szegedieket

Ahogy arról a SZEGEDma.hu már

több

cikkében beszámolt, a 2007-ben bezárásra ítélt, egészséges és speciális nevelési igényű gyermekeket integráltan nevelő Deák Ferenc utcai óvoda közelében március elején nyerőterem nyitotta meg kapuit. A szülők, civilek és az ellenzék annak idején már jelezték, egy kaszinó lobbija állhat amögött, hogy a baloldali városvezetés kimondta az óvoda halálos ítéletét, ám Botka Lászlóék ezt mindvégig tagadták. A Fidelitas szegedi csoportja szerint immár mindenki számára teljesen világos: a polgármester újból becsapta a szegedieket.

„Mint ismeretes, a szegedi önkormányzat MSZP-SZDSZ-es többsége több mint harminc év működés után a sérült gyermekeknek és Dawn-kóros gyermekeket is integráltan nevelő Deák Ferenc utcai óvoda indokolatlan áthelyezéséről döntött. A szülőket rendkívüli értekezleten tájékoztatták. A hivatalos indoklás szerint az ÁNTSZ kezdeményezte az intézmény bezárását. Az egészséges és sérült gyermekek számára pótolhatatlan veszteséget jelentett az óvoda egyik napról a másikra történő bezárása" - áll a Fidelitas szegedi csoportjának hétfői, a SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott sajtóközleményében. A szervezet emlékeztet: Solymos László szegedi alpolgármester véleménye szerint mindenképpen be kellett zárni a Deák Ferenc utcai óvodát, mert nincs udvara. „Alpolgármester úr biztos nem tudott arról, hogy az Európai Unióban nem kell bezárni óvodát, ha nincs udvara, de 200 méteren belül van játszótér. Jelen esetben van az adott távolságon belül játszótér. Solymos László felhívta a figyelmet a fűtési rendszer hibáira. Még válaszra sem méltatták Berta Gábor szegedi vállalkozó nagylelkű felajánlását, aki ingyen kijavította volna a hibákat. 2008. május 16-án az óvoda sorsa végleg megpecsételődött. Néhány szocialista képviselő is fellélegezhetett. A közgyűlésen az alapító okiratok módosítása előterjesztésben a 10/2. pontban (2008/2009-es óvodai nevelési év előkészítése) már nem szerepelt a Deák Ferenc utcai óvoda. Nem szerepelt az intézmény neve, hány pedagógussal, hány csoporttal, hány gyerekkel kívánná a baloldali városvezetés működtetni. Ez érdekes fordulat volt, mivel a hivatalosan 'áthelyezett' óvodát a tanév végéig (2008. augusztus 31.), nem lehetett volna törvényesen bezárni. Az MSZP-SZDSZ-es városvezetés eltörte a pálcát az óvoda felett. Feltételeztük, a szociálisan rendkívül érzékeny

Botka László

és társai a kaszinóérdekek lelketlen kiszolgálói lettek. Azóta megnyílt a kaszinó. Úgy tűnik, az idő minket igazolt, és újra megtapasztalhatjuk, a szocialisták becsapják az embereket. Botka László ezzel az ügyel újra hitelét vesztette" - fogalmaz az Arany Katalin csoportalelnök által szignált nyilatkozat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.