Közélet

Lada Niva a Tarjáni Rendőrőrsnek

Lada Niva a Tarjáni Rendőrőrsnek

2009. február 19., csütörtök
Lada Niva a Tarjáni Rendőrőrsnek

Tápaiak ha összefognak

Kis híján járőrszolgálat nélkül maradt Petőfitelep és Tápé. A Tarjáni Rendőrőrs ugyanis elvesztette egyik járőrkocsiját, miután kiderült, hogy a több mint 200 ezer kilométert futott járgány végleg meghibásodott és javíthatatlanná vált, pótlását pedig csak áprilisra tervezték. Járőrözést ekkora területen gépkocsi nélkül nem lehet végezni.

Juhász Gyula (képünkön)

,

Tápé városrész képviselője (Fidesz-KDNP) stílszerűen a Tarjáni Rendőrőrs elé invitálta a sajtó képviselőit csütörtökön, hogy beszámoljon az előállt helyzetről. Nehezményezte, hogy

Botka László

(MSZP) polgármesternek a megromlott közbiztonság erősítésére egyetlen plusz forintot sem sikerült találnia, a költségvetés ugyanannyi pénzt irányoz elő e célra, mint tavaly. A városmarketingre szánt összeget bezzeg sikerült 900 ezerrel megnövelni, információs kiadványokra és önreklámozásra pedig 3 millióval többet, mint 2008-ban, 30 milliót terveztek be az idei költségvetésbe. Juhász ezért a következő közgyűlésen módosító indítványt terjeszt be a közbiztonságra szánt keret növelése érdekében, továbbá interpellációt nyújt be Botka László polgármesternek, hogy adjon számot a közbiztonság megerősítésére tett és tervezett intézkedésekről. Az összefogás szép példájáról tanúskodik a Tápéi Polgárőr Egyesület és a Tápéi Városrészi Önkormányzat segítsége. A polgárőrök- miután tudomást szereztek a rendőrőrs gondjairól - Lada Nivájukat ajánlották fel a körzeti megbízottnak, a városrészi önkormányzat pedig forrást biztosított az üzemanyagköltségek fedezésére, noha maguk sincsenek irigylésre méltó anyagi helyzetben. "Megdöbbentő" - fogalmazott Juhász. "Miközben rohamosan hanyatlik a közbiztonság, a rendőrség napi anyagi gondokkal küzd, a kormány meg új adóterhekkel sanyargatja a polgárőröket, Szeged város vezetése egyetlen fillérrel sem szándékozza növelni a rendőrség, a polgárőrség támogatását, illetve a városrészek költségkeretét az idei költségvetésben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.