Közélet

A hét kérdése: Seres Mária versenyfutása az idővel

A hét kérdése: Seres Mária versenyfutása az idővel

2009. január 30., péntek
A hét kérdése: Seres Mária versenyfutása az idővel

Két héttel ezelőtt a Reök-palota előtti hősi emlékmű áthelyezésének tervéről, múlt héten a magyar média és a kultúra viszonyáról kérdeztük olvasóinkat, ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, vajon Önök szerint sikerül-e a meghatározott határidőre, február 12-éig összegyűjtenie Seres Máriának a népszavazási kezdeményezéséhez szükséges 200 ezer aláírást.

Kultúrából elégtelen

Az elmúlt héten minden eddigi szavazásnál nagyobb arányban győztek a nemek az igenek ellen: a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan azt kérdeztük, vajon a honi média napjainkban megfeleleően ápolja-e a magyar kultúrát. Nos, olvasóink véleménye igen lehangoló:

a 91 százalék nem

ugyanakkor azt mutatja, az értékek iránti igényt nem sikerült teljesen kiölnie a társadalomból az elbulvárosodott sajtónak. Egy héttel korábban a Reök-palota előtti tér rendezési terve volt A hét kérdésének tárgya: a SZEGEDma.hu olvasóinak

79 százaléka

véli úgy, hogy semmiféle átalakítás

nem járhat együtt az első világháborús emlékmű elmozdításával

, csupán 21 százalék ért egyet a lovas szobor "léptetésével".

Seres Mária harcban az órával

A népszavazást kezdeményező

Seres Mária

neve ma már senkinek nem ismeretlen az országban. Szerdán Szegedre is ellátogatott, hogy feltegye a kérdést: „Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?”

Szegedi aláírásgyűjtési akciójáról, illetve ennek tapasztalatairól

a SZEGEDma.hu is részletesen beszámolt. Seres Máriának február 12-éig kell összegyűjtenie 200 ezer aláírást, hogy az Országos Választási Bizottság hitelesítési eljárását követően a köztársasági elnök dönthessen a referendum kiírásáról. Korábban magánszemély önálló kezdeményezése még sohasem jutott el idáig. Seresnek mintegy 60 ezer szignóra lenne még szüksége.

Ön szerint sikerül február 12-éig összegyűjtenie a szükséges számú aláírást?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet,

s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.