Közélet

Dévai gyerekeket ajándékozott meg Csongrád megye

Dévai gyerekeket ajándékozott meg Csongrád megye

2008. december 29., hétfő
Dévai gyerekeket ajándékozott meg Csongrád megye

Dévai gyerekeknek is jutott ajándék a Megye Karácsonyfája alól. A Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermekotthonának kis lakói kapták a csomagokat, amelyeket Szegeden gyűjtöttek össze még az ünnep előtt - tudósít a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Az ajándéktárgyakat, játékokat, csokoládét, cukorkákat és tartós élelmiszert a hivatal munkatársai és óvodások, például Tiszaszigetről, Újszentivánról adták össze. A csomagokat a Megye Karácsonyfája alá gyűjtötték, onnan vitte azokat Erdélybe december 20-án

Csáki Béla

, az Elnöki Kabinet vezetője és

Ruzsa Ildikó,

a kabinet munkatársa. Az ajándékokat Déván

Böjte Csaba

édesanyja és

Feles Csaba

, az alapítvány munkatársa vette át, mivel a szerzetes éppen Petrozsényben, egy új gyermekotthon megnyitásán vett részt. A csomagokat akkor, karácsony előtt egy raktárba tették a többi adománnyal együtt, ami erdélyi és magyarországi magánszemélyektől érkezett hozzájuk. Majd az ünnep napján adták oda a kicsiknek. A meglepetés legalább 80-100 nehéz sorsú gyermek ünnepét tette egy picit szebbé Déván. A Csongrád Megyei Önkormányzat ezúton kíván köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az ajándékozás megvalósulhasson - áll a megyei önkormányzat sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.