Közélet

A hét kérdése: A kis és nagy tűzijátékok országa

A hét kérdése: A kis és nagy tűzijátékok országa

2008. december 31., szerda
A hét kérdése: A kis és nagy tűzijátékok országa

Az elmúlt héten ajándékozási szokásaikról kérdeztük Önöket, most pedig arról érdeklődünk, hogyan viszonyulnak a szilveszteri tüzes puffogtatásokhoz.

Olvasóink többsége készített ajándékot

Legutóbbi kérdésünk apropóját a karácsony adta: arra voltunk kíváncsiak, vajon a SZEGEDma.hu olvasói az ajándékboltokban, a hipermarketekben, esetleg a karácsonyi vásárokban szerzik-e be a különböző meglepetéseket szeretteiknek, vagy pedig némiképp igyekeznek magukat távol tartani az ünnepi "rohamtól", s esetleg saját kezűleg (is) készítenek ajándékokat. Nos, mint kiderült

a családok többségénél saját készítésű ajándék is került a karácsonyfa alá: a válaszadóink 66 százaléka nyilatkozott így.

Hangos szilveszter: Ön mit szól a durrogtatáshoz?

Mint az a SZEGEDma.hu által készített

kis szegedi szilveszteri "pirokörképből"

is kiderült, a kereskedők, a vásárlók és a rend őrei is felkészültek arra a tizenkét órára, amikor majdnem mindent szabad, amit az év többi részében egyébként tilos. Elkerülendő a félreértéseket: nem akármilyen "fegyver", kizárólag a pirotechnikai eszközök használatára kívántunk utalni. A petárdázást immár három esztendő óta törvény tiltja kis hazánkban, hogy a komolyabb durrogó-robbanó termékek használatáról nem is beszélve. A szilveszter előtti napokban engedélyezik azonban az úgynevezett közepes tűzijátékok és pirotechnkai "csodák" árusítását, beszerzését, s december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig bárki szabadon "tüzelhet", puffogtathat velük. A szórakozás garantált, más kérdés, milyen balesetveszélyekkel és egyéb káros következményekkel (elég, ha csak a félelembe kergetett állatokra gondolunk) járnak az efféle örömök.

Önnek mi a véleménye arról, hogy az új esztendő tiszteletére tizenkét órán át feloldják a pirotechnikai korlátozást?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet,

s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.