Közélet

Több mint félmilliárdos fejlesztés Ópusztaszeren

Több mint félmilliárdos fejlesztés Ópusztaszeren

2008. november 18., kedd
Több mint félmilliárdos fejlesztés Ópusztaszeren

Csongrád megye 109 millióval járul hozzá a turisztikai beruházáshoz

Fotó: Gémes Sándor

A Csongrád Megyei Önkormányzat 463 millió forintos európai uniós támogatást nyert az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark turisztikai versenyképességének fejlesztésére. A sikeres pályázatról a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) hivatalosan is értesítette a projektgazdát, a Csongrád Megyei Önkormányzatot.

A nyert uniós forrás mellé a Csongrád Megyei Önkormányzat saját költségvetéséből 109 millió forint önerőt biztosít, így összesen 572 millió forintot fordítanak az emlékpark turisztikai versenyképességének javítására - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata. A közel 600 milliós forrásból kialakítanak egy új kiállítási teret, ahol a szakemberek olyan újszerű és modern kiállítást hoznak létre, amely kézzel foghatóvá és átélhetővé teszi a magyarság középkori történelmét. A pályázaton nyert összegből a park területén ezer négyzetméter zöldterület rehabilitációjára kerül sor, továbbá elvégzik a rotunda épületének akadálymentesítését is. A Csongrád Megyei Önkormányzat által kezdeményezett projekt elemei egymást egészítik ki, így méltó módon kerülhet bemutatásra a páratlan értékű nemzeti kincs, a Feszty-körkép is. A beruházásnak köszönhetően pedig öt szakemberrel több munkatársat foglalkoztathat majd az emlékpark. Az önkormányzat, illetve a DARFÜ előtt álló közös feladat jelenleg a támogatási szerződés előkészítése, illetve aláírása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.