Közélet

A Mars téri kereskedők ügye folytatódik...

A Mars téri kereskedők ügye folytatódik...

2008. október 10., péntek
A Mars téri kereskedők ügye folytatódik...

Az újságíró nem kívánatos a tájékoztató fórumon?

Fotók: Gémes Sándor

Tájékoztató fórumra hívta össze csütörtökön a Szegedi Vásár és Piac Kft. azokat a kereskedőket, akik érintettek lehetnek a Mars tér beruházásának záró, utolsó szakaszának megvalósításában. E sorok írója is tudósítani szeretett volna az eseményről, de az U csarnok hátsó bejáratánál álló, inkább kidobófiúkra, mint kereskedőkre hasonlító társaság megakadályozta ebben...

Először az újságíró-igazolványomat követelték, majd amikor elmondtam, hogy nem minden újságíró kötelezően MUOSZ-tag is, megelégedtek egy megbízási szerződéssel. Mi tagadás, ilyen sem volt nálam. Szó szót követett, végül a jelenléti ívet kezelő hölgy mégis elém tolta a papírt: ide a név, ide meg az általam képviselt médium írandó. Közben mentek a telefonok, nyilvánvalóan nem számítottak a sajtó jelenlétére/érdeklődésére. Hallom, az egyik úr éppen

Pusztai Lajossal

, a kft. ügyvezető igazgatójával tárgyal, bemehet-e a firkász vagy sem. Ezúttal nem, így a tag, majd rendeznek egy másik fórumot, amelyre meghívják a média képviselőit is. Sajnálják, miközben a nevemet is törlik a jelenléti ívről.

Fejlesztés közpénzekből: a nyilvánosság kizárva?

„Megdöbbentő számomra az eljárás” – kommentálja az eseményeket

Kohári Nándor

(képünkön)

fideszes önkormányzati képviselő, a téma kiváló ismerője, aki több alkalommal is interpellált a közgyűlésen a Mars téri kereskedők ügyében –, „hiszen 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég által, kizárólag közpénzen megvalósítandó fejlesztésekről van szó. Joggal vetődik fel ilyenkor a kérdés, mire fel ez a titkolózás, mi az, amiről a nyilvánosság, az emberek nem értesülhetnek, amit el kell titkolni előlük. Úgy tudjuk, a kft. első körben azokat a kereskedőket hívta meg a nem zártkörű fórumra, akik a beruházás kapcsán érintettek lehetnek, szigorúan azzal a kitétellel, hogy akik a kft.-vel bármilyen peres viszonyban állnak, azoknak a jelenléte nem kívánatos.” Érdekes és nyilván „véletlen” egybeesés: a fórummal azonos időpontban zajlott a Mars téri kereskedők kontra város bírósági tárgyalás. E sorok írója nem volt érintett, mégis kívül rekedt.

tuti

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.