Közélet

Morvai Krisztina a Jobbik-lista élén, kampánynyitó Szegeden

Morvai Krisztina a Jobbik-lista élén, kampánynyitó Szegeden

2008. szeptember 2., kedd
Morvai Krisztina a Jobbik-lista élén, kampánynyitó Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy a 2006-os kormányellenes tüntetéseken történt rendőri túlkapások áldozatainak védelméről közismertté vált büntetőjogász, Morvai Krisztina vezeti a Jobbik listáját az európai parlamenti választásokon. A jobboldali radikális párt szerdán Szegeden tartja kampánynyitó rendezvényét. Mindezekről a szegedi városháza előtti sajtótájékoztatón Tóth Péter, a Jobbik megyei és városi elnöke, illetve Rácz Tibor szegedi alelnök beszélt.

Ha a Jobbik bejut 2009-ben az Európai Parlamentbe, nemcsak az anyaországi magyarokat, hanem a határon kívül rekedt testvéreinket is képviselni fogja - ígérte

Rácz Tibor

. Hozzátette: a

Morvai Krisztina

nevével fémjelzett képviselet célja a kőkemény érdekképviselet, az ország kirablásának, eladásának megakadályozása lesz. A jobboldali radikálisok által kínált alternatívát részletesen a listavezető és

Vona Gábor

pártelnök mutatják be szerdán 18 órától az újszegedi Rendezvényházban.

Tóth Péter

elmondta: nem véletlenül kezdi kampányát Szegeden a Jobbik. A döntést az a történelmi felismerés vezette, hogy a 20. századi magyar történelem Szegeden kezdődött, a sorsfordulók, mint a Horthy-féle ellenkormány vagy a MEFESZ megalakulása a Tisza-parti városhoz kötődött, s a szegedi gondolat jegyében a 21. századi megújulás is innen indul. Ennek egyik jeles képviselője Morvai Krisztina, akitől - fejtette ki az elnök - a kisebbségi magyarság ügyében való fellépést, a Wilson-féle önrendelkezési jog érvényesüléséért való küzdelmet, a magyarság ellen való sovinizmus, illetve a diplomáciai csend megtörését várják az Európai Parlamentben. Újságírói kérdésre válaszolva Tóth Péter úgy nyilatkozott, reményei szerint két-három főt delegálhatnak majd az EP-be, s a párt listájára négyszázezren szavaznak majd. Morvai Krisztina mögött egyébként minden bizonnyal Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke, a MIÉP korábbi országgyűlési képviselője lesz a második a listán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.