Közélet

A nedves légkör vonzza majd a turistákat

A nedves légkör vonzza majd a turistákat

2008. szeptember 12., péntek
A nedves légkör vonzza majd a turistákat

Vízre szálltak a megyei önkormányzat és a sajtó képviselői

Fotók: Gémes Sándor

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Önkormányzat ma délelőtt. A Vizek Éve alkalmából készített turisztikai prospektust mutatták be egy tiszai körúton, a Csege nevű hajó fedélzetén. Az új turisztikai kiadványt „Vízben, vízen, vízparton Csongrád megyében" névre keresztelték.

Az 50 százalékbanban a turisztikai célelőirányzat pályázati forrásából finanszírozott, 32 oldal terjedelmű, magyar, angol és német nyelven, összesen 20 ezer példányban kiadott ismertető célja a vízhez kapcsolódó vonzerőkön, szolgáltatásokon alapuló kínálat bemutatása, az egyes kistérségek ajánlatainak széles körű, konkrét ajánlatokat is tartalmazó megismertetése.

Hangsúly a vizeken

Amint azt

Sándor Attila

(alsó képünkön mikrofonnal)

, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a „Kistérségi programajánló 2008" című turisztikai kiadvány sikere nyomán vágott bele a Csongrád Megyei Önkormányzat az újabb munkába. A kiadvány szakmai tartalmát a megyei településektől, kistérségektől, intézményektől, szolgáltatóktól, egyéb szervezetektől származó aktuális információk felhasználásával állították össze. A tematikus ajánlatok mellett megjelenik számos hasznos információ, térkép, továbbá a programokkal kapcsolatos részletesebb tájékoztatás elérésének lehetőségei. Az alelnök szerint a 2007-es adatok - bár még feldolgozásuk nem teljes - eddig azt mutatják, hogy 11 millió határátlépés történt, 187 ezren aludtak a megyében, és közel három milliárd forintot költöttek itt. A cél az, hogy növeljük a célzottan idelátogatók számát. Ésszerű a vizeinkre helyezni a hangsúlyt, hiszen az ország termálhálózatának a 20 százaléka Csongrád megyében található, nem beszélve tavainkról, folyó- és sportvizeinkről.

A kiadványokat megkapta terjesztésre a Magyar Turizmus Zrt., a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, a megyében működő Tourinform-irodák, valamint a beutaztató és belföldi utazásokat szervező turisztikai szervezetek. A füzet tartalma Csongrád megye honlapjára is felkerül majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.