Illegális bevándorlás

Sok migránst fogak a vármegyénkben

Sok migránst fogak a vármegyénkben

5 órája
Sok migránst fogak a vármegyénkben

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. október 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 30 határsértőt tartóztattak fel és 55 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel  Fertőrákos közigazgatási területén. Pest vármegyében a rendőrök 3 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Táborfalva közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 9 esetben 55 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Fertőrákos külterületén, október 18-án 21 óra 20 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy moldovai férfi vezetett. A járműben 8 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetben az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Nyitókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.