Illegális bevándorlás

Migránsokat fogtak el a vármegyében

Migránsokat fogtak el a vármegyében

3 órája
Migránsokat fogtak el a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. október 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 90 határsértőt tartóztattak fel és 16 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében, 9 esetben összesen 83 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom külterületén és Röszke vasúti határátkelőhelyén.

Bács-Kiskun vármegyében, 2 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Kiskunmajsa külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, iraki, azerbajdzsáni, egyiptomi és libanoni állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.