Illegális bevándorlás

Huszonöt határsértőt tartóztattak fel a vármegyénkben

Huszonöt határsértőt tartóztattak fel a vármegyénkben

Akadt dolga a rendvédelmi szerveknek

3 órája
Huszonöt határsértőt tartóztattak fel a vármegyénkben

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. szeptember 27-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 33 határsértőt tartóztattak fel és 90 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Csongrád-Csanád vármegyében, öt esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron vármegyében nyolc határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, iráni, orosz, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt egy, és embercsempészés miatt, szintén egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Levél közigazgatási területén, az M1-es autópályán, 2024. szeptember 27-én 22 óra 50 perckor a járőrök ellenőriztek egy görög férfit, aki egy magyar honosságú személygépkocsival közlekedett. A járműben négy, magát pakisztáni, egy, magát indiai, egy, magát szír és egy, magát orosz állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Nyitókép: police.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.