Illegális bevándorlás

Vádat emeltek Szegeden egy embercsempész bűnszervezet tagjai ellen

Vádat emeltek Szegeden egy embercsempész bűnszervezet tagjai ellen

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 9., péntek
Vádat emeltek Szegeden egy embercsempész bűnszervezet tagjai ellen

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és hét társával szemben, akik egy nemzetközi embercsempész bűnszervezet keretében vettek részt illegális határsértők magyarországi szállításában.

A kép illusztráció. (Fotó: Teknős Miklós)

 

A vád szerint a vádlottak tevékenységét irányító férfi 2022. év folyamán csatlakozott egy illegális migránsok szervezett csempészésével foglalkozó külföldi bűnszervezet tevékenységéhez. Megrendelője valamennyi esetben jelezte felé, hogy hány fő illegálisan átkísért migráns, a déli határszakasz mely részén és mikor várakozik felvételre. Ezután a vádlott értesítette társait, majd közülük kijelölte azt a személyt, aki járművébe a határsértőket beszállította, valamint azt a sofőrt is, aki az adott szállítást az út során kíséréssel, előfutóként biztosította.

A vádlottak 2022. szeptember 29. és november 22. napja közötti időszakban 31 szállítást végeztek el, melynek során több mint száz főnek nyújtottak segítséget az államhatár jogtalanul, meg nem engedett módon történő átlépéséhez azzal, hogy őket a megadott koordináták szerinti helyre, jellemzően Komárom közelébe, a magyar-szlovák határtérségbe leszállították. 

A főügyészség a vádlottakat bűnszervezetben és társtetteségben elkövetett, minősített embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor kényszerintézkedés alatt álló terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.