Illegális bevándorlás

A kormány a legszigorúbban lép fel az országba illegálisan érkezőkkel szemben

A kormány a legszigorúbban lép fel az országba illegálisan érkezőkkel szemben

2024. február 21., szerda
A kormány a legszigorúbban lép fel az országba illegálisan érkezőkkel szemben

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket és a lehető legszigorúbban fellép az illegálisan Magyarországra érkezőkkel szemben - hangsúlyozta szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra reagálva, hogy az egyik keleti vármegyében hamis papírokkal akartak a jogszabályok által megengedettnél nagyobb létszámra munkavállalási engedélyt kérni. 

 

 

A helyi járási hivatal az esetről haladéktalanul tájékoztatta a rendőrséget, ahol közokirat-hamisítás miatt indult eljárás harmadik országbeliek jogellenes foglalkoztatásával kapcsolatban.

A gyanúsítottak a munkaerőigény bejelentéséről szóló, hamisított igazolással próbálták meg lepapírozni a megengedettnél nagyobb létszámot kitevő, harmadik országból érkezett állampolgárok foglakoztatását Hajdú-Bihar vármegyében. Az eset kapcsán közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel járhat"

 - írta a minisztérium.

Az NGM leszögezte: a magyar munkaerő az első, ezért 

az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el.

 Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni.

A kormány megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket, ezért a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek - ismételte meg az NGM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.