Illegális bevándorlás

Nemzetközi kerekasztalbeszélgetést tartanak Szegeden a migrációról

Nemzetközi kerekasztalbeszélgetést tartanak Szegeden a migrációról

2023. november 2., csütörtök
Nemzetközi kerekasztalbeszélgetést tartanak Szegeden a migrációról

A migráció kora címmel tartanak kerekasztal beszélgetést az MCC szegedi képzési központban.

Az illegális és tömeges bevándorlás komoly kihívást jelent az Atlanti-óceán mindkét partján. 2022 szomorú rekordot hozott Európában: egy év alatt 64%-kal nőtt az illegális határátlépések száma, meghaladva a 330 000-et, ami 2016 óta a legmagasabb érték. Ugyanebben az évben az Egyesült Államok határőrsége 2 206 436 embert tartóztatott fel, akik illegálisan lépték át az USA déli határát.

A Migrációkutató Intézet által szervezett kerekasztal-beszélgetésen az Egyesült Államok, Franciaország és Magyarország szakértői többek között azt fogják elemezni, hogy milyen okok és motivációk fedezhetők fel az irreguláris migráció hátterében; miként változott a határvédelemért és rendfenntartásért felelős szervek szerepe az évek során; valamint, hogy a tömeges bevándorlás milyen hatást gyakorol az őket befogadó helyi közösségekre.

Előadók:

• Kiss-Rigó László szeged–csanádi római katolikus püspök

• Mark Krikorian, a Center for Immigration Studies igazgatója

• Eric Ruark, a NumbersUSA kutatási igazgatója

• Nicolas Monti, az Observatoire de l'immigration et de la démographie társalapítója

Moderál:

• Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója

Az eseményen történő részvétel díjmentes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött! Az előadás angol nyelven zajlik. Korlátozott számban szinkrontolmácsot biztosítanak.

A regisztráció ITT lehetséges.

Borítókép: MTI/EPA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.