Illegális bevándorlás

Hatékony a szerbek szigora: csupán egyetlen migráns jutott el Magyarországig

Hatékony a szerbek szigora: csupán egyetlen migráns jutott el Magyarországig

2023. november 2., csütörtök
Hatékony a szerbek szigora: csupán egyetlen migráns jutott el Magyarországig

Tegnapelőtthöz hasonlóan, tegnap is csupán egyetlen migráns jutott be Magyarország területére. A magát szírnek valló határsértőt Szeged közigazgatási területén kapták el.

A szabadkai befogadóközpont szinte évek óta teljes kapacitással dolgozott, több száz migráns tartózkodott ott egyidőben. Csütörtökön szokatlan látvány fogadta a vajdasági Pannon RTV stábját, a központ ugyanis üres, a bevándorlókat nem megerősített információk szerint elszállították. Beszámolója alapján a szerb belügyminisztérium munkatársai nemcsak az erdőben bujkáló bevándorlókat gyűjtötték be, hanem egy rádióállomást, és több mint 200 útlevelet is lefoglaltak.

Helikopterből fésülik át a Szabadka környéki erdőket.

A magasból jól láthatóak a migránsok által létrehozott táborok, amelyeket a szerb rendőrség alaposan át is kutat.

Dejan Luković, a szerbiai rendőrség segédigazgatója elmondta a TV-nek, kedden 78 illegális bevándorlót gyűjtöttek be, valamint 210, főként török útlevelet is találtak.

Ezenkívül találtunk egy kézi rádióállomást, két telefont, és narkotikumokat, amelyeket még megvizsgálnak.”

A lakosság egy része úgy érzi, fellélegezhet, a rendőrök fokozottabb jelenléte ugyanis megnyugtatja őket. Abban bíznak, hogy ezek az akciók folyamatosak lesznek a térségben, és a migrációval járó probléma megoldódik a közeljövőben.

Megpróbálják megoldani, ha így van, így van. Majd csak egyszer megszűnik valamikor, lehet, hogy valakik megérik, hogy megszűnik ez a népvándorlás. Ez már igazából nem is népvándorlás, amit ezek csinálnak, hanem fegyveres leszámolás, terrorizmus szerintem”

- nyilatkozta egy helybéli.

Egy másik helybéli elmondta, „Lövöldözést néha hallunk, de mi messze lakunk a határtól, úgyhogy nem látjuk őket. A rendőröket most is láttam, ahogy mentem Palics felé, leállítottak minden autót, benéztek minden autóba. Legyen hatékony a munkájuk. Szükség van rájuk meg a jelenlétükre, reméljük, hogy jobb lesz.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.