Illegális bevándorlás

Bakondi György: a 24. órában vagyunk, hogy változtassunk

Bakondi György: a 24. órában vagyunk, hogy változtassunk

2023. november 3., péntek
Bakondi György: a 24. órában vagyunk, hogy változtassunk

A szakember elmondta: 2015 óta nyilvánvaló, hogy összefüggés van az illegális migráció és a terrorizmus között. Az ellenőrizetlen bevándorlással könnyebben jöhetnek az unióba terrorcselekményekre készülő személyek, akiknek a már hosszabb ideje uniós országokban élő migráns hátterű, nagyobb létszámú népcsoportok adhatnak támogatást, segíthetnek nekik elrejtőzni. Egyes országokban már a teljes népesség több mint 10 százaléka migráns hátterű, ott a folyamatok már valószínűleg visszafordíthatatlanok és kezelhetetlenek - jelezte.

Azért nincs terrorveszély Magyarországon, mert itt nincs olyan népcsoport, amely a terroristákat támogatná.

Magyarország déli határánál a szerb oldalon kezdetben szír embercsempészek tevékenykedtek, később a terület ellenőrzését átvették tőlük marokkói, majd afgán bandák. Ezek között fegyveres leszámolások zajlanak, illetve fenyegetik a magyar és szerb hátárőröket.

A nemrég nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés ezeknek a bandáknak a működését tárja fel.

A magyar kormány álláspontja az, hogy csak érvényes úti okmányokkal és hatósági engedéllyel rendelkező személy lépheti át az unió határait, hiszen így garantálható az emberek biztonsága.

Az EU migrációs politikája súlyos biztonsági kockázatot jelent, a 24. órában vagyunk, hogy változtassunk. Ezért fontos a nemzeti konzultáció, ahol politikai felhatalmazást adhatnak az emberek a magyar kormánynak arra, hogy továbbra is akadályozza meg az illegális bevándorlást - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.