Illegális bevándorlás

Közzétették a titkosszolgálatok migrációs jelentését

Közzétették a titkosszolgálatok migrációs jelentését

2023. november 2., csütörtök
Közzétették a titkosszolgálatok migrációs jelentését

Ásotthalmon elmondták, hogy titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól. Felhívták a figyelmet, hogy mindenkinek látnia kell, mi történik a migráció terén, milyen terrorkockázatok leselkednek Magyarországra és az egész kontinensre.

Kocsis Máté leszögezte, az Országgyűlésnek és a kormánynak is az az elsődleges felelőssége, hogy megóvja Magyarország minden polgárát, és készen állnak arra, hogy minden további intézkedést megtegyenek ennek érdekében.

Magyarország déli határainál egyre világosabban látszik, hogy a felelőtlen brüsszeli migrációs politika miként növeli a terrorveszélyt, és milyen kockázatot jelent a fegyverek egyre nagyobb arányú megjelenése a térségben. Mára rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások, melyek már a határvédők biztonságát is veszélyeztetik. Minden eszközzel fel fogunk lépni a terrorizmus ellen!

ezt közösségi oldalán jelentette ki Kocsi Máté.

A Fidesz frakcióvezetője a bejelentést követően négy nappal kezdeményezte a titkosszolgálati jelentés közzétételét a Parlamentben.

November 2-án, csütörtökön nyilvánosságra is hozta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a titkosszolgálatok migrációs jelentését.

Az elmúlt időszak azt mutatja, hogy Magyarország az illegális migrációval szemben növekvő nyomásnak van kitéve. A jelentés kiemelte,

a védelem jogi pillérére az EU migrációs paktuma jelent kockázatot. 

A titkosszolgálatok azt is megállapították, hogy az Izrael és Hamász közötti háború hatásaként

fokozott kockázatot jelen a migrációs nyommással megnőtt terrorkockázat. 

Egyre több lehetséges európai célpontokkal kapcsolatos terrortámadásra utaló információ keletkezik, valamint emelkedik a feszültség általános szintje is, ezeknek okbából is szükségszerűnek találták a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.