Illegális bevándorlás

Több fuvart is teljesített a szegedi embercsempész taxis

Több fuvart is teljesített a szegedi embercsempész taxis

2023. október 18., szerda
Több fuvart is teljesített a szegedi embercsempész taxis

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy szegedi taxis ellen, aki két hét alatt három fuvarral 12 határsértőt szállított a szerb-magyar határtól Budapest felé - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a szegedi férfi 2022 augusztusában két sikeres fuvarral nyolc illegálisan belépő külföldi állampolgárt vitt el a szerb-magyar államhatár közeléből Budapestre. A vádlott mindkét utat a saját taxijával bonyolította le, és összesen 1000 eurót keresett - írta Kövecs Máté.

Később, 2022. szeptember 3-án egy Röszke közeli benzinkúton négy, az országba illegálisan belépett indiai állampolgárt vett fel a taxijába. Megegyeztek, hogy 750 eurós viteldíjjal Budapestre viszi őket. Az M5-ös autópályán haladt, amikor a rendőrök Lajosmizse közelében megállították, igazoltatták, majd őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett embercsempészéssel vádolja - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.