Illegális bevándorlás

Rétvári Bence: az illegális bevándorlás növeli a terrorfenyegetettséget

Rétvári Bence: az illegális bevándorlás növeli a terrorfenyegetettséget

2023. október 24., kedd
Rétvári Bence: az illegális bevándorlás növeli a terrorfenyegetettséget

A helyzet nem fog javulni mindaddig, amíg a migráció es a terrorveszély enyhül. Az illegális migráció szétveri azt, amit az EU felépített, pedig a magyar kormány mindig arra figyelmeztetett, hogy az illegális migrációt a külső határokon meg kell állítani, különben veszélybe kerülnek az alapvető értékek, a biztonság és a szabad mozgás, de még a gazdasági kapcsolatok is.

Soha ilyen rossz állapotban nem volt még a schengeni övezet.

Ez mégsem elég intőjel a brüsszeli vezetésnek, mert továbbra is erőltetik a migrációs paktumot, a migránsok kvóták szerinti szétosztását. Nem látják, hogy a migrációt a külső határokon kell megállítani. Egyes rendőri vezetők már arról beszélnek, hogy az egyre több pénzhez jutó és ezáltal egyre erősebb embercsempész-bandákkal alig bírják felvenni a versenyt - mondta az államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Ilyen terrorfenyegetés nem volt, Nyugat-Európában "drámai a helyzet".

A schengeni övezet a széthullás szélére sodródott: már több schengeni belső határon van ellenőrzés, mint ahol nincs, ez pedig nemcsak a szabad mozgást nehezíti, de megzavarja a gazdasági kapcsolatokat is, hiszen akadályozza az áruk és a munkaerő szabad mozgását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.