Illegális bevándorlás

Újabb fegyveres incidens történt a magyar határnál

Újabb fegyveres incidens történt a magyar határnál

2023. szeptember 26., kedd
Újabb fegyveres incidens történt a magyar határnál

Újabb fegyveres incidens történt a magyar határnál, egy fiatalkorú török fegyverest őrizetbe vettek.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást egy török állampolgár ellen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A távfelügyeleti rendszert kezelő rendőrök szeptember 25-én, 9 órakor észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen. A helyszínre irányított két határvadász és egy rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni az ott feltartóztatott fiatalkorúval és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején tartózkodott.

A fiatalkorú elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és tőle 1-2 méter távolságból az intézkedni kívánó rendőrökre fogta.

Eközben a harmadik, szintén ismeretlen személyazonosságú férfi, fiatalkorú társához hasonlóan lőfegyverrel – kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől – fenyegette a hivatalos személyeket.Az elkövető magatartásával biztosította, hogy a rendőri intézkedés meghiúsuljon, így ő és a két kerítés között tartózkodó társa vissza tudjon jutni Szerbiába. Lövés és személyi sérülés nem történt.

Ugyanebben a térségben 11 órával később 23 illegális migránst tartóztattak fel az egyenruhások, akik között a reggeli intézkedésben részt vevő határvadász felismerte azt a fiatal férfit, aki korábban lőfegyvert fogott rá, ezért kiemelték a csoportból és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a fiatalt, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A fegyveres atrocitások sokasodnak az elmúlt napokban:

https://szegedma.hu/2023/09/automata-fegyverekkel-tamadtak-migransok-morahalom-kozeleben-video

Mindeközben Botka házi lapja kerítés ellen lázít:

https://szegedma.hu/2023/09/egyre-durvabb-a-helyzet-a-deli-hataron-de-van-akik-ezt-nem-veszik-eszre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.