Illegális bevándorlás

Szijjártó Péter: a magyar békepárti álláspontot világszerte nagy megbecsültség övezi

Szijjártó Péter: a magyar békepárti álláspontot világszerte nagy megbecsültség övezi

2023. szeptember 20., szerda
Szijjártó Péter: a magyar békepárti álláspontot világszerte nagy megbecsültség övezi

Szijjártó Péter kiemelte, hogy ma a globális terrorfenyegetettség minden erőfeszítés ellenére is súlyosabb, mint valaha, tavaly 6700 halálos áldozatot követeltek a különböző merényletek.

Ahogy elmondta, ennek egyik okaként kiemelhető az illegális bevándorlás, így a terrorizmussal egyfajta "ördögi kört" alkot.

Minél súlyosabb a terrorfenyegetés, annál súlyosabb a migrációs nyomás, minél többen vesznek részt a migrációs hullámokban, annál nagyobb a sansza annak, hogy a terrorszervezetek tagjai is illegálisan el tudnak jutni a világ távoli pontjaira

jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért a terrorizmussal szembeni küzdelmünket fokoznunk kell, mivel látjuk, hogy az Európába irányuló migrációs hullámok egyre súlyosabbak, és ezek súlyosabbá válásával a terrorfenyegetettség veszélye is jelentős mértékben nő

tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország, illetve Budapest nagy hozzájárulást tett azzal, hogy itt jött létre az UNOCT második legnagyobb központja, miközben az ENSZ Terrorizmus Ellenes Hivatalának költségvetéséből a világszervezet alig 3 százalékot vállal magára.

"Magyarország szerepe a globális terrorellenes küzdelemben a következő időszakban tovább fog nőni, és ez hozzá fog járulni Magyarország biztonságának javulásához is"

A magyar békepárti álláspontot világszerte nagy megbecsültség övezi - fogalmazott Szijjártó Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.