Illegális bevándorlás

Gránáttal és lőfegyverekkel támadták meg a magyar határt migránsok

Gránáttal és lőfegyverekkel támadták meg a magyar határt migránsok

2023. szeptember 23., szombat
Gránáttal és lőfegyverekkel támadták meg a magyar határt migránsok

Ismét szintet léptek az események a déli határnál. A migránsháború következtében Szabadka belvárosában újabb leszámolás zajlott, de a határt is támadták. A vajdasági Pannon RTV és a Pesti Srácok helyi forrása szerint is jelentős kiterjedésű összecsapások zajlottak péntek este a makkhetesi erdőnél, Radanovácnál és Palicsnál. Azonban a harcok már két napja tartanak.

Szerda óta totális háborút folytatnak afgán embercsempész terrorista csoportok, egyfelől likvidálásra kijelölt szír bandák ellen, valamint megtámadták a szerb–magyar határt védő magyar rendőröket és határvadászokat is - írja a Pesti Srácok.

Több sérült van az erdőben, akiket a területet átvizsgáló egységek találtak, és vannak, akiket társaik kihoztak az útra, ahová három mentő érkezett"

– mondta a lap forrása, hozzátette, azt egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy körülbelül hány sérült lehet.

Szerda délelőtt a magyar büntetés-végrehajtási intézetekből a déli határhoz szállított rabok a korábban több helyen átvágott kerítés hibáit kijavították. Válaszképpen kézigránátot robbantottak gyakorlatilag a kerítés mellett, Radanovác és Makkhetes között.

A gránát figyelmeztetés volt. Az embercsempészek a szerdai és csütörtöki migráns csoportokat az erdőben terelték össze. Több száz migránsról beszélünk. A területet uraló terrorista csoportokkal együtt óriási létszámban vannak jelenleg itt az erdeinkben"

– mondta az informátor. Csütörtökön a korábbi figyelmeztetést már szervezett támadás követte, éjjel fél 2-től, egész pontosan a 439-es határkőnél.

Egy afgán csoport több fegyverrel rohant a kerítésnek és több lövést is leadtak,

miközben azt kiabálták: “Sribio, Sribio” – azaz Szerbia. A Pesti Srácok információi szerint sérült is van a magyar egyenruhások között.

További részleteket ITT olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.