Illegális bevándorlás

Automata fegyverekkel támadtak migránsok Mórahalom közelében (Videó!)

Automata fegyverekkel támadtak migránsok Mórahalom közelében (Videó!)

2023. szeptember 26., kedd
Automata fegyverekkel támadtak migránsok Mórahalom közelében (Videó!)

Automata fegyverekkel lőtték a szerb-magyar közös járőrcsoportot - közölte a rendőrség.

Szerbia irányából adtak le lövéseket egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoportra a határzárnál, Mórahalom térségében. Először a levegőbe lőttek, majd feléjük legalább négy lövést adtak le, ezt követően több rövid sorozatlövést is.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, személyi sérülés nem történt. A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

Az eset hétfőn éjszaka fél 11-kor történt.

Pénteken gépkarabéllyal próbáltak átkelni a határzáron.

Nem jutottak messzire azok az illegális migránsok, akik fegyveres biztosítás mellett sértették meg a magyar határt. Röszke térségében szeptember 22-én 6 óra után pár perccel figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor egy Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései között létrán átmászó férfire. A férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt és annak fedezetével biztosította az utána érkező 13 illegális migránsnak a határzáron történő átjutást - a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális migráns csoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták a 13 illegális migránst.

Frissítés, újabb esetet közöltek a hatóságok:

https://szegedma.hu/2023/09/ujabb-fegyveres-incidens-tortent-a-magyar-hatarnal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.