Illegális bevándorlás

Félezer migránst tartóztattak fel egy nap alatt a vármegyében

Félezer migránst tartóztattak fel egy nap alatt a vármegyében

2023. augusztus 9., szerda
Félezer migránst tartóztattak fel egy nap alatt a vármegyében

A rendőrök kedden összesen 589 határsértőt tartóztattak fel, ebből 499-et Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén. A határzárnál 330 migránst illegális belépését akadályozták meg, melyből az összes eset a Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon történt. Embercsempészet miatt 7 személy indult büntetőeljárás.

A nap első elfogott embercsempésze egy ukrán állampolgár volt, akit 8 óra 10 perckor vontak ellenőrzés alá a rendőrök Ásotthalom közigazgatási területén. Járművében 19, magát szírnek valló migránst szállított. A vármegyén belül a második esett szintén Ásotthalom közigazgatási területén történt, 14 óra 35 perckor. A járőrök egy román embercsempészt kaptak el, akinek a járművében 14 migráns tatózkodott.

Nem sokkal később, 15 óra 30 perckor Röszkénél vontak ellenőrzés alá egy moldovai állampolgárságú embercsempészt, aki 24 török illegális bevándorlót próbált átcsempészni.

Az este folyamán, 20 óra 30 perckor egy grúz embercsempészt állítottak meg a rendőrök Ruzsa közigazgatási területén, aki 6, magát töröknek valló migránst szállított.

A vármegyén kívül 2 szír és egy román embercsempészt fogtak el a hatóságok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.