Illegális bevándorlás

Bakondi György: továbbra is a magyar-szerb határ a migráció fő iránya

Bakondi György: továbbra is a magyar-szerb határ a migráció fő iránya

2023. augusztus 27., vasárnap
Bakondi György: továbbra is a magyar-szerb határ a migráció fő iránya

Idén már százezer illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök, mintegy 750 embercsempészt elfogtak, miközben hét rendőr megsérült.

A legutóbb egy 180 tagú csoport hatolt be Ásotthalomnál a kerítésen keresztül, ami jelzi, hogy nagyszámú, agresszív, embercsempészek által vezetett csoportok jelentek meg, amelyek mindenáron, még az őszi időszak beállta előtt szeretnének bejutni az Európai Unió területére.

Az operatív helyzet jelentősen romlott az elmúlt hónapokban.

  A határról sok migránst szállítanak el a az ország távolabbi területein lévő befogadóállomásokra, de mivel azok - az EU előírásainak megfelelően - nyílt intézmények, a migránsok taxikkal gyorsan visszatérnek a magyar-szerb határhoz - ismertette.

A belbiztonsági főtanácsadó utalt a magyar-osztrák-szerb rendőri együttműködésre, a közös műveletekre a határszakaszokon. Magyarország erejét meghaladó módon vesz részt az illegális migráció elleni küzdelemben, amivel nem csak a magyar emberek biztonságát, hanem az európaiakét is szolgálja, amiért támogatást nem kap - mondta el.

..politikai támadást viszont jó sűrűn - tette hozzá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.