Illegális bevándorlás

Egy éve ropogtak először a fegyverek a déli határon, mára mindennapossá vált

Egy éve ropogtak először a fegyverek a déli határon, mára mindennapossá vált

2023. július 2., vasárnap
Egy éve ropogtak először a fegyverek a déli határon, mára mindennapossá vált

Egy éve ezen a napon migránsok lövöldöztek a hajnali órákban a makkhetesi erdőben, a határ közvetlen közelében. Akkor illegális bevándorlók egymás közötti leszámolása zajlott, amelyben többen megsebesültek, de halálos áldozatot is szedett a migránsháború. A lövöldözést szerb speciális egységek igyekeztek megfékezni, de a migránsok rájuk is tüzet nyitottak. Azonban ez csak a kezdet volt.

https://szegedma.hu/2022/07/lovoldozes-a-magyar-szerb-hataron-halalos-aldozatai-is-vannak-a-migranshaborunak

Fél év sem telt el a Szabadka közelében történt lövöldözés után, 2022. november 24-én újabb összetűzés volt a szerb-magyar határ közelében, akkor viszont már Horgos utcáin. A szerb hatóságok több száz migránst állítottak elő az esettel kapcsolatban. Az órákon át tartó lövöldözésről több videó is készült:

https://szegedma.hu/2022/11/bevandorlok-lovoldoztek-horgoson-kozpontjaban-a-nyilt-utcan

2023-ban már megszámlálhatatlanul sok eset történt, gyakorlatilag mindennapossá váltak a migránsok közötti fegyveres összecsapások.

Ha csak az elmúlt egy hónapot vesszük, a vajdasági Pannon RTV június 7-én írt arról, hogy fegyverropogástól hangos a a szabadkai makkhetesi erdő, majd június 9-én ismét arról számolt be, hogy továbbra is folyamatosak a lövöldözések. Június 17-én több migránsösszecsapásra is sor került, ekkor a szerb rendőrök a lakosokat arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat. Június 18-án 113 migránst állítottak elő a lövöldözéssel kapcsolatban. Június 24-én felfegyverzett migránscsoportokat fogtak el szerb speciális csapatok, de éjszaka már ismét lövésektől volt hangos a szerb-magyar határ környéke. Június 26-án ismét fegyverropogásra ébredtek a határ túloldalán, de még aznap este újabb lövöldözésbe kezdtek a migránsok.

Lövés éjjel-nappal van. Minden este. Elkezdődik éjfélkor, és tart reggelig. Nem vagyok annyira közel, de én is félek. Először be voltunk csukva a Covid miatt, most mondják a rendőrök, menjenek be, nehogy eltaláljon a golyó. Mi ez? Nem merünk kimenni az utcára, az udvarba se?"

- hangzott el a tarthatatlan helyzet miatt összehívott lakossági fórumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.