Illegális bevándorlás

A vármegyében 5 embercsempészt fogtak el szerdán és több mint 300 migránst tartóztattak fel

A vármegyében 5 embercsempészt fogtak el szerdán és több mint 300 migránst tartóztattak fel

2023. július 6., csütörtök
A vármegyében 5 embercsempészt fogtak el szerdán és több mint 300 migránst tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán országosan 340 határsértőt tartóztattak fel, ebből 302 főt Ásotthalom, Mórahalom, és Ruzsa közigazgatási területén. Az ország határszakaszán további 207 főt akadályoztak meg hazánk területére történő illegális belépésben, melyből az összes eset a Csongrád-Csanád vármegyei szakaszon történt.

A rendőrség közleménye alapján a feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, indiai, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

7 embercsempészt fogtak el az országban, ebből 5 személyt a vármegyében.

Ásotthalom közigazgatási területén az 5509-es számú úton, 2023. július 5-én 1 óra 25 perckor a járőrök egy német honosságú személygépkocsit és annak török és német kettős állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben utasként egy fő külföldi tartózkodott, aki magát török állampolgárnak vallotta.

A rendőrök 2023. július 5-én 2 óra 45 perckor Ruzsa közigazgatási területén, az 5431-es számú úton intézkedtek egy szerb honosságú személygépkocsival, szerb vezetőjével és 4,magát afgán állampolgárnak valló utasával.

Letkés közigazgatási területén 2023. július 5-én, 3 óra 35 perckor, a járőrök egy magyar honosságú személygépkocsit és annak moldáv állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben rajta kívül 16 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

A rendőrök Ruzsa közigazgatási területén, az 5431-es számú úton, 2023. július 5-én 6 óra 30 perckor egy lengyel honosságú személygépkocsit és fehérorosz állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. Az autóban, a sofőrön kívül, 6 fő illegális migráns utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A járőrök Rajka közigazgatási területén 2023. július 5-én 8 óra 45 perckor egy román honosságú személygépkocsi román állampolgárságú sofőrjével intézkedtek. A járműben 5 fő illegális migráns tartózkodott, akik közül 4 fő magát palesztin, egy fő pedig szír állampolgárnak vallotta magát.

A rendőrök Ruzsa közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton, 2023. július 5-én 9 óra 20 perckor egy magyar honosságú személygépkocsi megállításába kezdtek. A lassuló, majd megálló jármű moldáv állampolgárságú vezetője és a mellette ülő moldáv utasa kiugrottak és elszaladtak; de ennek ellenére is mindkét személyt elfogták az egyenruhások. Az autóban- rajtuk kívül- 10 fő magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.