Illegális bevándorlás

Még mindig nagy a nyomás a déli határon az illegális bevándorlók miatt

Még mindig nagy a nyomás a déli határon az illegális bevándorlók miatt

2023. június 25., vasárnap
Még mindig nagy a nyomás a déli határon az illegális bevándorlók miatt

Az elmúlt 24 órában összesen 289 határsértőt tartóztattak fel és 95 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 216 határsértőt tartóztattak felÁsotthalom, és Röszke területén és további 3 esetben összesen 91 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

nárcs közigazgatási területén, az M5-ös autópályán, 2023. június 24-én 12 óra 40 perckor, a járőrök egy olasz honosságú személygépkocsit és annak olasz állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben utasként 5 fő, magát marokkói állampolgárnak valló külföldi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.