Illegális bevándorlás

Az unió az eddig kritizált magyar példát követi a külső határain

Az unió az eddig kritizált magyar példát követi a külső határain

2023. február 10., péntek
Az unió az eddig kritizált magyar példát követi a külső határain

Úgy tűnik nem túlzott Orbán Viktor, amikor múlt héten azt írta közösségi oldalán, hogy

“Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!”

Már az elmúlt héten is lehetett tudni, ogy az EU csúcson a migrációval szemben az eddigieknél lényegesen keményebb fellépésről tárgyalnak majd.

Olyan fellépésről, amit Magyarország évekkel ezelőtt megtett és amiért büntették és megszólták az unióban.

https://szegedma.hu/2023/02/na-ugye-a-magyaroknak-nem-igazuk-van-hanem-igazuk-lesz

Ursula von der Leyen sajtótájékoztatóján kijelentette: a migráció európai kihívás, amely európai válaszokat igényel.

A migráció korábbi hullámaiból tanulva az uniós tagországoknak közösen kell cselekedniük. 

Ha az EU és a tagországok így tesznek, nincs kihívás, amelyen Európa ne tudna úrrá lenni - hangoztatta.

A brüsszeli testület elnöke azt mondta: a tagállami vezetők több azonnali, konkrét és gyakorlati lépés megmegtételében egyeztek meg, köztük határvédelmi eszközök, például gépjárművek, őrtornyok és a felügyeleti technológia uniós finanszírozásának növelésében. Hangsúlyozták továbbá, hogy az uniós migrációs és menekültügyi csomag befejezésére van szükség - közölte.

Beszéltek arról is, hogy 

több segítséget kell nyújtani a migráció által nagyobb nyomásnak kitett országok számára az önkéntes szolidaritási mechanizmus hatékonyabb alkalmazása által.

Kovécs Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő ezzel kapcsolatban ezt írta közösségi oldalán:

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós csúcs migrációs vitájával kapcsolatban azt mondta: a tagállami vezetők "minőségi, őszinte és tiszteletteljes" megbeszélés keretében a közös fellépés fontosságát hangsúlyozták. A további megbeszélések középpontjában az uniós külső határok védelmének megerősítése fog állni - tájékoztatott.

Emmanuel Macron francia elnök a migrációval kapcsolatban szorgalmazta, hogy javítsák az uniós tartózkodásra jogosulatlanok visszaküldésének hatékonyságát, és azt mondta: 

nem engedhető meg, hogy egyes országok segélyeket vegyenek fel, majd megtagadják az illegális bevándorlók visszafogadását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.