Illegális bevándorlás

Ismét bebizonyosodott: hasznos a határkerítés

Ismét bebizonyosodott: hasznos a határkerítés

2023. január 6., péntek
Ismét bebizonyosodott: hasznos a határkerítés

Összesen 279 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök egy nap alatt, csütörtökön az országban – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott összesítéséből. Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 237 migránst találtak Ásotthalmon, Szatymazon. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 4 csoportban 19 határsértőt tartóztattak fel Hódunán, Kiskunfélegyházán, Kunbaján és Nagybaracskán.

De találtak migránsokat Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Vas vármegyében is.

Ugyanezen a napon Bács-Kiskun vármegyében 6, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 484 embert tudtak megállítani a rendőrök és a határvadászok már a határkerítésnél.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, georgiai, indiai, líbiai, marokkói, orosz, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de nem voltak papírjaik. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Halálos balesetet okozó embercsempészt fogtak el

Táborfalván az M5 autópályán csütörtökön délután akartak megállítani egy magyar rendszámú autót. A jármű azonban nem állt meg, és egy fának ütközött. A moldovai állampolgárságú vezető elmenekült. Őt végül Pusztavacson, az erdős részen helikopter és kereső kutyák segítségével sikerült elfogni. A hátra hagyott járműben hét illegális migráns utazott, közülük egy ember vesztette életét, ketten súlyos-életveszélyesen, mindenki más súlyosan vagy könnyebben sérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.