Illegális bevándorlás

Már 238 esetben érte támadás idén a déli határszakaszt

Már 238 esetben érte támadás idén a déli határszakaszt

2022. június 17., péntek
Már 238 esetben érte támadás idén a déli határszakaszt

Ma van az év 168. napja, és már 238-szor támadtak a határvédőkre a déli szakaszon - derül ki Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Kunbaján két nappal ezelőtt késő délután fejbe dobtak egy, a Bács-Kiskun megyei állományban dolgozó rendőr főtörzsőrmestert. A férfi könnyű sérülésekkel megúszta az incidenst.

Ugyanekkor egy megkülönböztetett jelzésű Mercedes Sprintert is megtámadtak a migránsok, de egy pihenőkonténerben és egy magasfigyelőben is kárt okoztak.

Nem ez az első eset, hogy az illegális migráns támadást alkalmaznak: 2022. január 1. óta Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye határszakaszán 238 alkalommal támadtak rendőrökre, fegyveres biztonsági őrökre és honvédekre.

Az évből pedig eddig mindössze 168 nap telt el. Vagyis mindennapossá vált a homokszórás az egyenruhások irányába, a téglák és a kövek dobálása. Az incidensekben eddig 28 rendőr sérült meg. Hivatalos személy elleni erőszak miatt 61, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt pedig 78 alkalommal indult ezidáig eljárás.

Jelentős kár keletkezett a határvédelmet szolgáló tárgyak és eszközök körében is: 120 honvédségi és rendőrségi jármű, 19 kamera és 33 határzár rongálódott meg.

Bakondi György, a a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiában arról beszélt: A százezret közelíti az idén elfogott határsértők száma, ez több mint kétszerese a múlt év azonos időszakában tapasztaltnak. A szakember szerint ez nem pusztán a jóidővel magyarázható, hanem folyamatosan emelkedő tendencia figyelhető meg. Kiemelte, hogy főként fiatal férfiak próbálnak bejutni illegálisan.

https://youtu.be/a2jANUq0UNg
Forrás: police.hu

Ahogy azt mi is megírtuk, a minap is csaknem kétszáz határsértőt kapcsoltak le. Mint a police.hu írta reggel, a Röszke, Ásotthalom, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során tunéziai, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. Arról is részletesen írtunk még a hét elején, miként próbálják kijátszani a bevándorlók a kamerákat annak érdekében, hogy átjuthassanak a déli határon.

A magyar határt jogellenesen átlépő, vagy azt megkísérlő határsértők száma tehát folyamatosan nő. Elmondható, hogy a határsértők egyre agresszívebbek és nem válogatnak az eszközökben. A határt védő rendőrök és katonák azonban határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben - zárja közleményét az ORFK.

(via police.hu, Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.