Illegális bevándorlás

Újabb embercsempészt és migránsokat fogtak el a megyében

Újabb embercsempészt és migránsokat fogtak el a megyében

2022. május 28., szombat
Újabb embercsempészt és migránsokat fogtak el a megyében

A rendőrök elfogtak egy embercsempészt és 21 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében - írja a police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel és a Polgárőrség Határrendészeti Tagozatával együttműködve 2022. május 28-án 5 óra 20 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy, az útról lesodródott, magyar honosságú, Fiat Ducato típusú gépjárművet, amit egy lengyel állampolgárságú férfi vezetett. A járműben további 21 szír utas tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.


Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.