Illegális bevándorlás

Nem fogynak az embercsempészek

Nem fogynak az embercsempészek

2022. május 25., szerda
Nem fogynak az embercsempészek

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 80 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében - írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség járőrei a mórahalmi mezőőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 25 perckor egy csoportban 31 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 25-én 0 óra 45 perckor, 2 óra 40 perckor, 3 óra 30 perckor és 5 óra 05 perckor további négy csoportban 49 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán, tunéziai, líbiai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 30 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy román honosságú Skoda Octavia típusú személyautót. Az egyenruhások a gépkocsi utasterében kilenc határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás elszámoltatása folyamatban van. 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.