Illegális bevándorlás

Embercsempészt is 74 illegális bevándorlót fogtak el éjszaka

Embercsempészt is 74 illegális bevándorlót fogtak el éjszaka

2022. május 13., péntek
Embercsempészt is 74 illegális bevándorlót fogtak el éjszaka

74 illegális migránst és egy embert tartóztatott fel a rendőrség Csongrád-Csanád megyében az elmúlt éjszaka során.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 12-én 22 óra és május 13-án 6 óra között 61 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai pakisztáni, afgán és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

május 13-án 0 órakor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Opel Combo-t és annak francia sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök az autókban további 13 férfit találtak.

A rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.