Illegális bevándorlás

Katonai taktikákban jártas bűnözők vezetik a déli határt ostromló migránsokat

Katonai taktikákban jártas bűnözők vezetik a déli határt ostromló migránsokat

2022. február 21., hétfő
Katonai taktikákban jártas bűnözők vezetik a déli határt ostromló migránsokat

A szerb-magyar határon folyamatosan konfrontálódnak az illegális bevándorlók az egyenruhásokkal, és egyre durvább módszereket alkalmazva próbálnak átjutni a műszaki határzáron. Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, és azt mondta: a legutóbbi támadások vezetői katonailag kiképzett és tapasztalt bűnözők voltak, akik katonai taktikát alkalmazva instruálják a migránsokat.

Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, egykori katonai, illetve polgári titkosszolgálati vezető a szerb-magyar határon készült videófelvételeket elemezve több súlyos következtetést levont a jelenlegi migránshelyzetről. Korábban "csak" kövekkel, faággakkal ostromolták a biztonsági határzárat, azonban szintet lépett a módszerük és egyre durvább eszközökhöz folyamodnak. Legutóbb például üveggolyókat lőttek ki a határvédőkre, mégpedig vadázscsúzlikból.

Sőt, a felvételeken látszik, hogy egynémelyik személynél lőfegyver is található.

A migránsok egyik vezetője, amint pisztolyt ragad és a túloldalon lévő egyenruhások felé céloz. Kép: police.hu

Figyelemelterelés

Horváth József a lapnak kifejtette, hogy ezeknek az akcióknak a figyelemelterelés a lényegük. Ugyanis amíg egy támadás alatt álló határszakaszhoz több határvédőt rendelnek ki, a figyelmük nagyrészét is oda koncentrálják, addig egy kevésbé őrzött részen egy másik csapat migráns kevesebb erőfeszítéssel és rizikóval tud átjutni Magyarország területére.

Még egy üveggolyó is okozhat halálos sérülést

Azt is felelevenítette a szakértő, hogy egészen a '70-es és '80-as évektől kezdve láthatóak olyan felvételek, ahol a palesztinok parityákkal támadnak az izraeli katonákra, amiket először kavicsokkal, majd csapágygolyókkal töltöttek meg - ugyan ez figyelhető meg most a magyar határnál, épp csak vadászcsúzlikat használnak fejkendők helyett.

A professzionális csúzlikból egy csapágy-, vagy üveggolyót olyan sebességgel tud elindítani a támadó, hogy az emberi élet kioltására is alkalmas.

Nem véletlen, hogy a magyar kormány még augusztusban kevlár sisakot és repeszálló mellényt adatott a határt védő rendőrökre és katonákra, valamint a fejet és testet is védő plexipajzsokat rendszeresítettek - mondta Horváth József a Magyar nemzetnek. Szerinte ezek az intézkedések már jelezték, hogy a kormánynak információik vannak az újabb támadóeszközök bevetéséről, így megelőzés gyanánt védőfelszereléseket küldtek a déli határra.

Ez csak a kezdet?

Egyre többen érkeznek a szerb-magyar határra és ahogy javul az idő, a balkáni útvonalon egyre inkább föltorlódnak a migránsok, akiknek ahogy fogy a pénze, egyre inkább elkeseredettekké válnak - ecsetelte a szakértő, aki szerint a helyzet emiatt tovább durvulhat. Ami talán a legnagyobb aggodalomra ad okot, hogy

katonai ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkező emberek irányítják, vezetik az illegális migránsokat. A legfrissebb felvételeket elemezve a létrás támadásokról kitűnik, hogy zárt alakzatban közelítik meg a határt, mint egy katonai műveletben, 

Horváth József továbbá azt is elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy jól láthatóan mindig van egy-egy személy, aki hátulról vezeti ezeket a támadásokat: hergeli, a határzár felé űzi az illegális bevándorlókat, hogy minél agresszívebben viselkedjenek. Szerinte nyilvánvaló, hogy ők a „vezérek", a helyi szervezett bűnözői csoportok emberei, akik katonai taktikát alkalmaznak. 

Végül pedig elmondta, hogy sokan így keresik meg az embercsempészeknek kifizetendő tetemes összeget, hogy aztán bekerülhessenek egy olyan csoportba, ami egy elterelő műveletnek köszönhetően védtelenebb határszakaszon át tud jutni, és így őket is eljuttathatják Nyugatra.

Tekintse meg ön is a rendőrség által közzétett felvételeket a déli határról:

https://www.youtube.com/watch?v=TtJc4q6ZJeQ&t=1s

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.