Illegális bevándorlás

81 migráns akart áttörni Gyálarétnél

81 migráns akart áttörni Gyálarétnél

2022. február 11., péntek
81 migráns akart áttörni Gyálarétnél

Öt csoportban 81 határsértőpróbált meg jogellenesen bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében.

Szeged-Gyálarét külterületén tartóztatott fel 19 határsértőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Röszkei Rendőrőrs járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve. Az eset csütörtökön este 10 óra magasságában történt. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai, iraki és szír állampolgároknak vallották magukat, de nem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitet érdemlően igazolni.

A járőrök később, péntekre virradóra további négy csoportban fogtak el illegális bevándorlókat Ásotthalom, Szeged-Gyálarét, Mórahalom és Ruzsa külterületén

Közülük a tagok szír, palesztin és afgán állampolgároknak vallották magukat, de ők sem tudták ezt mivel bizonyítani, ahogy az országba való belépésük jogszerűségét sem. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(A borítókép illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.