Illegális bevándorlás

Bekokainozva futott a rendőrök elől az embercsempész

Bekokainozva futott a rendőrök elől az embercsempész

2022. január 31., hétfő
Bekokainozva futott a rendőrök elől az embercsempész

Két embercsempész letartóztatását is kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség, akik összességében 38 illegális bevándorlót próbáltak meg továbbszállítani. Az egyiküknél ráadásul drogot is találtak, valamint kokain hatása alatt volt.

Egy éjszaka, két fogás

Mindkét gyanúsított egy-egy kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. Múlt hét szerdáról csütörtökre virradóra az egyik férfi Szeged külterületén felvett a járműbe 25 személyt, míg a másik gyanúsított Pusztamérgesen 13 illegális határátlépőt, akiket a megbízóik juttattak át hazánk területére. A gyanúsítottak ezután Németország irányába indultak volna, de a rendőrök ezt megakadályozták: igazoltatták, előállították és őrizetbe vették őket.

Az egyik férfi megpróbált a rendőrök elől elfutni, de őt mintegy 500 méteres üldözés után sikerült elfogni, tőle egyébként még kábítószert foglaltak le és kokaint is fogyasztott.

A gyanúsítottak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.