Illegális bevándorlás

Megállás nélkül próbálkoznak a migránsok

Megállás nélkül próbálkoznak a migránsok

2021. november 15., hétfő
Megállás nélkül próbálkoznak a migránsok

Az éjsaka folyamán több csoportban 58, ma délelőtt pedig 11 illegális bevándorló ellen intézkedtek az egyenruhások Csongrád-Csanád megyében. Minden esetben a magyar jogszabályoknak megfelelően visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szeged és a KelebiaHatárrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve tegnap éjszaka 11óra 10perckor és 11 óra 25 perckor két csoportban 47határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Később, azaz ma hajnali 4 óra 40-kor a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei és a cseh rendőrök további 11 migránst állítottak meg egy csoportban Mórahalom külterületén. Ők mind afgán állampolgároknak vallották magukat, de sem ezt, sem az országban való tartózkodásuk jogosságát sem voltak képesek igazolni.

Fotó: police.hu

Azonban ezek után sem pihenhettek a megye védelmezői: a nagylaki határőrök készenlétí rendőrökkel együttműködve ma reggel 6-kor újabb 11 határsértőt tartóztattak fel, ezúttal Apátfalva külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai indiai állampolgároknak vallották magukat, amit ebben az esetben sem tudott bizonyítani senki, így visszakísérték őket is a határzárhoz.

A hétvége alatt közel ezerszáz migráns ellen kellett intézkedni az országban: pénteken 405, szombaton 310, vasárnap 380 jogellenesen az ország területén tartózkodót tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.