Illegális bevándorlás

Egy éjszaka alatt több, mint 110 migránst füleltek le Szeged környékén

Egy éjszaka alatt több, mint 110 migránst füleltek le Szeged környékén

2021. október 28., csütörtök
Egy éjszaka alatt több, mint 110 migránst füleltek le Szeged környékén

Bár erősen törnek ránk a mínuszok, az illegális bevándorlókat ez nem akadályozza meg abban, hogy megpróbáljanak be- vagy átjutni Magyarország terülére. A déli határt védő egyenruhások ma reggelre is négy csoport ellen intézkedtek, amelyek összesen 115 főt számláltak.

A Kiszombor és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve szerda 22 óra és csütörtök reggel 6 között négy csoportban, összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Röszke és Mórahalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai közül egy fő szudáni, hét egyiptomi, 14 szomáliai, 18 afgán, 22 török, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - azaz visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.