Illegális bevándorlás

36 határsértőt tartóztattak fel 24 óra alatt a megyében

36 határsértőt tartóztattak fel 24 óra alatt a megyében

2021. február 18., csütörtök
36 határsértőt tartóztattak fel 24 óra alatt a megyében

A járőrök február 17-én 5 óra 30 perc és február 17-én 17 óra 30 perc között hat esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Makó, Ferencszállás, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök emellett február 17-én 9 óra 30 perckor négy határsértőt fogtak el Mórahalom közigazgatási területén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat átadták a román hatóságoknak.

Az egyenruhások továbbá február 18-án 2 óra 30 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely területénhat határsértőt fogtak el. A migránsok egyike palesztin, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.