Illegális bevándorlás

Hatalmas üzlet a migráció a szerb taxisok számára

Hatalmas üzlet a migráció a szerb taxisok számára

2021. január 12., kedd
Hatalmas üzlet a migráció a szerb taxisok számára

A szerb rendőrség buszokkal szállítja el az illegális migránsokat a határ menti magyar településekről, jó pénzért azonban a szerb taxisok már másnap visszaviszik őket - írja aRipost.

Egy vajdasági férfi most a zombori befogadóközpontnál megszerezte az egyik taxis által osztogatott névjegykártyát, amelyen jól látszik, hogy a fuvarozók már nem csak szerb feliratokat használnak. Este hat órakor csak ki kell állni a volt seprűkészítő üzem sarkára, és ott csak úgy özönlenek a zombori rendszámú taxik a központ felé a migránsokkal – idéz a Ripost egy magyarkanizsai nőt.

Tavaly késő ősszel Horgoson már feltartóztattak egy migránsokkal teli taxit, megfenyegették a sofőrjét, és visszafordulásra kényszerítették. A helyiek szerint ugyanakkor ez nem megoldás, nem lehet állandóan lesben állni, és bajba sem akarnak kerülni.

(Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.