Illegális bevándorlás

138 bevándorlót csíptek nyakon egy nap alatt Csongrád-Csanádban

138 bevándorlót csíptek nyakon egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2021. január 12., kedd
138 bevándorlót csíptek nyakon egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A rendőrök, a helyi polgárőrökkel és a Magyar Honvédség járőreivel együttműködve január 11-én 5 óra 30 perc és január 12-én 5 óra 30 perc között 33 esetben, összesen 119 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ferencszállás, Makó, Röszke, Deszk, Maroslele és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, török, marokkói, jemeni, egyiptomi, algériai, líbiai, tunéziai, jordániai, iraki, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség járőrei január 11-én 8 óra 40 perckor Szeged-Szőregen igazoltattak egy magyar honosságú gépkocsit. Az autót egy szír férfi vezette, utasa pedig egy magát szír állampolgárnak valló férfi volt. Az utas azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudtaigazolni. A rendőrök a sofőrt előállították a szeged határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránst - meghallgatását követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá január 11-én 8 óra 45 perckor az M43-as autópálya Kéthalmi pihenőhelyén ellenőriztek egy bolgár honosságú kamiont, melyet egy bolgár állampolgár vezetett. A jármű rakterében öt, magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak megbújva, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Aromán-magyar közös ellenőrzés sorána Nagylak Közúti Határátkelőhelyen január 11-én 10 óra 15 perckoregy bolgár honosságú kamionban hat, míg 13 órakor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy szintén bolgár kamionban hét illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A csoportok tagjai afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.