Illegális bevándorlás

29 határsértőt fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

29 határsértőt fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 15., kedd
29 határsértőt fogtak 12 óra alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök december 14-én 17 óra 30 perc és december 15-én 5 óra 30 perc között három esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei december 14-én 23 óra 15 perckor Szeged közigazgatási területén vontak igazoltatás alá egy magyar honosságú ponyvás tehergépkocsit, amelyet egy román férfi vezetett. A jármű rakterében, a szállított szalmabálák között megbújva, a rendőrök 5 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a román sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 15-én 0 óra 15 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kisteherautóban 2 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség jelzésére december 14-én 21 óra 35perckor a román határrendészek egy 18 fős migránscsoportot fogtak el román területen. A csoport tagjai iraki állampolgárnak vallották magukat. Az ügyben a román határőrizeti szerv idegenrendészeti eljárást indítottaz illegális migránsokkal szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.