Illegális bevándorlás

Északmacedón embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Északmacedón embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2020. szeptember 4., péntek
Északmacedón embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottat és az általa a határellenőrzést megkerülve kísért migránsokat a Rendőrség munkatársai augusztus 31-én éjfélkor vonták ellenőrzés alá a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő terminálja mögötti területen. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak egyike sem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, mellyel a gyanúsított is tisztában volt. A gyanúsítottnál a járőrök egy észak-macedón útlevelet, valamint egy kocsikulcsot is találtak. Az indítókulcshoz tartozó járművet a későbbiekben egy közeli benzinkút parkolójában meg is találták.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a férfi letartóztatásának elrendelésére, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája véglegessé vált végzésével a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.