Tanyán telepedett le a BBQ-világbajnok séf, aki Szegeden főzött Gérald Depardieu-nek


Sokévnyi fővárosi pörgés után döntött úgy az elismert BBQ-séf, hogy vidéken, szülővárosában telepedik le. Dunszt Zsolt a feleségével, Dunsztné Pataki Ildikóval egy farmot hoztak létre - számolt be a Bors.

Ízek, amik máshol nincsenek
Két lányuk mellett, harmadik gyerekükként gondozzák a saját, közös vállalkozásukat. A BBQ-világbajnok séf és felesége együtt hozta létre a Mangalard farmot. A Sándorfalvához tartozó homokpusztai tanyán a Dunszt-házaspár mellett sok más családtag is található, mint például két puli, Pigi, a megmentett vietnámi csüngőhasú disznó, tizennégy macska és a kameruni juhok - olvasható a Bors cikkében.
Arra törekszek, hogy olyan termékeket valósítsak meg, amelyek máshol nincsenek
– mondta Dunszt Zsolt. – Ilyenek például az ízesített tormáink, mint a mangós-, szilvás-, málnás-, zöldalmás torma, a pisztáciás vagy szarvasgombás préselt csülök, a tökmagos tepertőkrém, a különféle pástétomok. Nekünk a minőség a legfontosabb. Csak azt adjuk ki a kezünkből, amit mi is megennénk. Mindent meg lehet oldani, hogy finom, friss és egészséges legyen - fejtette ki.
Mindent szívvel-lélekkel készítünk
– mondta Dunsztné Pataki Ildikó. – Természetesen mi is a saját termékeinket fogyasztjuk, ritkán járunk étterembe, de akkor jó helyekre - tette hozzá.
Amióta kiköltöztünk a farmra, nagyon élvezzük ezt a szabadságot, nyugalmat, ami itt van.
Szegeden, a Dóm téren Gérald Depardieu-nek is főzött Dunszt Zsolt
Termesztenek rozmaringot, mentát, citromfűvet is, de van a tanyán sok magától növő finomság, amiket a séf asztalán is felhasználnak, mint például mezei katáng, madársóska vagy porcsin.
Csalánból készítek pesztót, sok növényt leszárítunk, például diófalevelet, ami kiváló béltisztító. Amit pedig lehet, befőzünk. Készítünk bodza-pipacs szörpöt, menta szörpöt, orgona szörpöt, rózsaszirom-eper lekvárt, de előrukkoltunk már a sübicigi fantázia névre hallgató ivólével is, ami sütőtökből, birsalmából, citromból és gingerből, vagyis gyömbérből áll.
- számolt be Dunszt Zsolt, aki elmesélte, hogy "jártak már itt osztrák gróf urak, sőt Szegeden, a Dóm téren Gérald Depardieu-nek is főztem a saját kecskénket szarvasgombával."
A Bors teljes cikke IDE kattintva érhető el.