Hírzóna

Tanyán telepedett le a BBQ-világbajnok séf, aki Szegeden főzött Gérald Depardieu-nek

Tanyán telepedett le a BBQ-világbajnok séf, aki Szegeden főzött Gérald Depardieu-nek

2025. augusztus 16., szombat
Tanyán telepedett le a BBQ-világbajnok séf, aki Szegeden főzött Gérald Depardieu-nek

Sokévnyi fővárosi pörgés után döntött úgy az elismert BBQ-séf, hogy vidéken, szülővárosában telepedik le. Dunszt Zsolt a feleségével, Dunsztné Pataki Ildikóval egy farmot hoztak létre - számolt be a Bors.

Forrás: Bors

 

Ízek, amik máshol nincsenek

Két lányuk mellett, harmadik gyerekükként gondozzák a saját, közös vállalkozásukat. A BBQ-világbajnok séf és felesége együtt hozta létre a Mangalard farmot. A Sándorfalvához tartozó homokpusztai tanyán a Dunszt-házaspár mellett sok más családtag is található, mint például két puli, Pigi, a megmentett vietnámi csüngőhasú disznó, tizennégy macska és a kameruni juhok - olvasható a Bors cikkében.

Arra törekszek, hogy olyan termékeket valósítsak meg, amelyek máshol nincsenek

 – mondta Dunszt Zsolt. – Ilyenek például az ízesített tormáink, mint a mangós-, szilvás-, málnás-, zöldalmás torma, a pisztáciás vagy szarvasgombás préselt csülök, a tökmagos tepertőkrém, a különféle pástétomok. Nekünk a minőség a legfontosabb. Csak azt adjuk ki a kezünkből, amit mi is megennénk. Mindent meg lehet oldani, hogy finom, friss és egészséges legyen - fejtette ki.

Mindent szívvel-lélekkel készítünk

 – mondta Dunsztné Pataki Ildikó. – Természetesen mi is a saját termékeinket fogyasztjuk, ritkán járunk étterembe, de akkor jó helyekre - tette hozzá.

Amióta kiköltöztünk a farmra, nagyon élvezzük ezt a szabadságot, nyugalmat, ami itt van.

 

Szegeden, a Dóm téren Gérald Depardieu-nek is főzött Dunszt Zsolt

Termesztenek rozmaringot, mentát, citromfűvet is, de van a tanyán sok magától növő finomság, amiket a séf asztalán is felhasználnak, mint például mezei katáng, madársóska vagy porcsin. 

Csalánból készítek pesztót, sok növényt leszárítunk, például diófalevelet, ami kiváló béltisztító. Amit pedig lehet, befőzünk. Készítünk bodza-pipacs szörpöt, menta szörpöt, orgona szörpöt, rózsaszirom-eper lekvárt, de előrukkoltunk már a sübicigi fantázia névre hallgató ivólével is, ami sütőtökből, birsalmából, citromból és gingerből, vagyis gyömbérből áll. 

- számolt be Dunszt Zsolt, aki elmesélte, hogy "jártak már itt osztrák gróf urak, sőt Szegeden, a Dóm téren Gérald Depardieu-nek is főztem a saját kecskénket szarvasgombával."

A Bors teljes cikke IDE kattintva érhető el.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.